A személyi edzős gépezet
2016. február 11. írta: UGandalf

A személyi edzős gépezet

Rég jelentkeztünk, de megtört a jég, mert egy tegnapi beszélgetésem az egyik hölgy vendégemmel teljesen kiverte a biztosítékot nálam.

Ő, mielőtt kapcsolatba került volna velem, egy másik hölgy edzőnél igyekezett volna jobb formába kerülni. Kérdeztem őt, hogyan nézett ki ott egy edzés, mert ennyi pénzért (1 éve 3500Ft/óra, nem /alkalom, azóta csak több) furcsálltam, hogy nem kapott elég tudásanyagot. Mikor hozzám került, nagyjából mindent kezdhettünk elölről…bár én ennek csak örültem. Ez a hölgy volt az első edző, akihez elkezdett rendszeresen járni, mert úgy hírdette magát, hogy "gerinc-tréner", "maximális figyelem a vendégem számára!" és még sorolhatnánk, ugye...

Az első 1-2 hónapban minden mézes-mázos...TE vagy a kiválasztott, aki az Ő kezei között majd megváltod a világot, itt bizony megfogtad az Isten lábát. Természetesen, mint először teremben járó vendég, ennek maximálisan hiszel, és elkezded a kőkemény, 3 napos edzéstervet csinálni VELE, a mindenhatóval.

 

Szóval hogyan is nézett ki egy edzés? Idézek, szépítés, vagy bemocskolás nélkül.

 

10 perc bemelegítés ergométeren, vagy ellipszisen (addig az edző lement és rágyújtott)

Utána kezdődtek az adott napi gyakorlatok (egy lábedzést veséztünk ki)

15 Combközelítés ülve, 15 csigás lábemelés oldalra, 15 külső-farizom gép(vagy ahogyan sokszor hallani, combtávolítás) - Ebből 3 kör, minimális pihenővel.

Következő gyakorlatsor:

Álló vádli 15 - Lábhajlítás ülve/fekve 15, Farizomgép 15

Ebből szintúgy 3 kör

Majd fel-lelépés step-padon 15 egyik, majd 15 másik lábbal, és mondjuk még két gyakorlat ehhez, ebből 3 kör

Ezután még egy hármas kör, természetesen szigorúan csigás/lapsúlyos gépeken.

Itt már 40 perc környékén (vagyis ezt 30 perc alatt megcsináltad), majd mindig jött a hasizom rész.

3 feladat hasra, kicsit több pihenéssel, ez kitartott 50-ig vagy 55-ig, mert ez soksszor összetett volt. Ezekből is 3 kör.

Aztán kicsi nyújtás magadtól, ha van időd, mert neki mennie kell, ugyanis jön a következő vendég.

Óra 55-kor már sehol nem volt az edzőm.

És ez így 3500Ft”

 

Hol a hiba? Kérdezem, már én. Hol nincs? - kérdezed Te. De erről egy egész cikket lehetne írni.

 

És ez az edzés oldala, most jöjjön az emberi. Mivel ő már 40 felett jár korban, lelkiismeretfurdalás nélkül szidta a fiatalabb edzőket, kritizált mindent, amin csak fogást talált.

A hölgy, akivel beszélgettem, kifizetett mindig előre 10 alkalmat. Természetesen, ha nem szóltál 24 órával előtte, hogy lemondod, mert például aznapra a lányod reggelre full lázasan ébredt, az már a te bajod, az alkalmad elveszett. Legközelebb figyelj rá jobban.

Egyszer, már a végefele (közel 1 év közös edzés után) fordult elő vele, hogy lejárta az alkalmakat, és erre az edzés végén hívta fel a figyelmet az edző, hogy még 2 órán keresztül itt vagyok, hozd be ide készpénzben. Ezt így, halál komolyan.

Számomra a legmegdöbbentőbb még csak most következik, mivel “már nagyon jó vagy, így berakok melléd egy kezdőt” Fele áron? DEHOGY, teljes áron.

Én nagyon remélem, hogy Magadra ismertél, kedves olvasó, legalább a cikkem első részéből, és talán elgondolkozol rajta, hogy NEKED egy edző, vagy egy olyan valaki kell, aki csak egy kibaszott aranybányát lát benned. Hogyan bízod valakire a tested, akinek csak egy X vagy a “ma is megvolt” noteszában?...

A bejegyzés trackback címe:

https://ugainz.blog.hu/api/trackback/id/tr238381528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása