A testépítés kurvái
2015. március 21. írta: UGandalf

A testépítés kurvái

Észrevettétek már, hogy az utóbbi időben mennyire megnőtt a női személyi edzők száma, és milyen népszerű lett a bikinis-picsarázós kategória? Nos igen, erről szeretnék most pár gondolatot megosztani veletek.

Nevetségesnek, sőt felháborítónak tartom, hogy bárkiben is felmerül a gondolat, hogy 4-5 hónapos edzésmúlttal a háta mögött színpadra álljon, sőt edzősködni akarjon. Vajon ez a pár hónap, vagy neadjisten 1-2 év mire elég? Arra biztosan nem, hogy valaki elég tudást és tapasztalatot szerezzen, amit kamatoztatni tudna, de még arra se, hogy kialakuljon a megfelelő agy-izom kapcsolat…

Konkrétan több ismerősöm is van, aki kevesebb mint fél év edzés után állt színpadra, és eredményesen szerepelt. Az ilyen nőket semmire nem tartom, kicsit odafigyelnek az étrendre, lemennek a terembe bohóckodni, rosszabb esetben elmajszolnak pár szem Anavart, Spiropentet, esetleg Tiroxint, és büszkén állnak ki a színpadra mutogatni magukat, és rázni a seggüket. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ők a 21. század kurvái. A pontozás teljes mértékben szubjektív, ami nem csoda, hisz itt a belefektetett munkát igen nehéz lenne értékelni. Mert az nincs.

Kiállnak a színpadra, pörögnek-forognak, mint egy búgócsiga, egy rúdtáncos is megirigyelhetné őket, sőt az se lenne meglepő, ha lemennének a színpadról, és a bírók nyakába ülnének. De akkor mégis kik állnak dobogóra? Nos, általában azok, akik nem restek rábukni a kanócra, ezzel protekciót szerezve, vagy akiknek sikerült egy nevesebb testépítőt becserkészni, akinek kellő befolyása van már. Akik minimálisan is benne vannak a témában, azok jól tudják, hogy a 19-22 éves lányok, kétszer ennyi idős, ismert testépítők hátán próbálnak meg felkapaszkodni, és sajnálatos módon sikeresen. Mivel ezekből a tini kurvákból annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, igen nehéz lenne számukra kiemelkedni a tömegből, és felhívni magukra egy szponzor figyelmét. Jóval egyszerűbb a dolguk, ha a pasijuk már egy régóta a szakmában lévő, elismert, szponzorált személy.

Annyi biztos, hogy ezek a lányok a legnagyobb marketingesek, olyan képeket töltenek fel magukról a közösségi oldalakra, hogy azt még a Playboy is megirigyelné. A kacsaszáj és a csücsürítés a standard, de emellett a pucsítás és a mély dekoltázs se hátrány, ugyanis így tudnak begyűjteni több ezer like-ot a „rajongói oldalukra”. De vajon mi teszi indokolttá, hogy külön sportolói oldalt csináljanak maguknak? Én itt sportteljesítményt nem látok, ha van egy kis genetika, és nem esznek össze minden szart, az már fél siker. Legnagyobb előnyük, hogy általában szépek (no persze nem mindegyik, van olyan gusztustalan lófejű is, hogy már-már késztetést éreztem, hogy abrakkal kínáljam Siófokon a Muszkli bícsen), de ugye a szépség az nem erény, hanem egy állapot, ami múlandó.

Olyan lányok sem ritkák, akik 18-20évesen már doppinszereket használnak (gondolom elérték a naturál határt) és némelyiknek már olyan mély a hangja, hogy ha éjjel megkérdeznék tőlem mennyi az idő, magam alá pisilnék ijedtemben. Pedig jómagam 100kg feletti tömeggel rendelkezem. Viszont ez a kategória általában nagyobb tudással rendelkezik, és jóval alázatosabb, elszántabb, mint a fent említett lányok. Nyilván az ő testük, azt csinálnak vele amit akarnak, csak én nem tartom bölcs dolognak, hogy egy lány bármilyen cél miatt is tesztót nyomjon magába, de hát ez egyéni mérlegelés kérdése.

Ezen kívül pedig a legtöbb férfi szívesen választ egy csinos, fiatal személyi edzőt, mert mindig ott lebeg a szemük előtt egy ártatlan, kósza dugás. Nos srácok, ha nem vagytok nagyon gazdagok, vagy nincs a seggetek alatt apuci X6-ja, akkor bizony ez csak hiú ábránd marad.

Engem azonban az egyáltalán nem érdekel, és nem is idegesít, mivel nem foglalkozom ezzel a komolytalan kategóriával. Ami viszont rettentően dühít, hogy ezek a lányok komoly pénzeket keresnek az állítólagos tudásukkal, ugyanis a legtöbbjük a kurválkodás mellett személyi edzőként keresi meg a betevőre valót. Abszolút 0 lexikális tudással, és végtelenül szabálytalan edzésmódszerekkel…A legszomorúbb azonban az, hogy sokkal több vendégük van, mint egy komoly tudással, és tapasztalattal rendelkező embernek. Mi lehet ennek az oka? A fiatal lányok általában félnek egy 120kilós, ijesztő szörnyhöz menni, és ők amúgy se akarnak „túl izmosak lenni, mert ez nem nőies.” Ezért inkább fordulnak a velük egyidős, tapasztalatlan rüfkéhez, mert őt látták az újság címlapján, és készült vele egy 3 oldalas interjú, hogy mennyire keményen küzdött ezért az alakért 4 hónapon keresztül…

Azért egy dologra nagyon kíváncsi vagyok… Egy ilyen „szakértő” vajon miben tudna segítségemre lenni? Ezekben a cikkekben 99%-ban teljesen általános dolgokról esik szó, amit a szomszéd Marinéni is be tudna tartan, csak neki van fontosabb dolga az életben. Elmondja, hogy egyek sok husikát, és zöldséget, mert az a jó, megmondja, hogy hány percet kardiózzak, és milyen szélesen fogjam a rudat bicepszezésnél. Ezzel az a bökkenő, hogy mindegyik megpróbálja feltalálni a spanyol viaszt, a nagy cég aki mögötte van, meg lehozza ezt, és nagyon kemény pénzeket csinál a reklámokból. Ez semmi másról nem szól.

Kétségkívül szükség van az ilyen edzőkre is, fiatalok, szépek, feldobják a terem hangulatát, de ezenkívül sok hasznuk nincs.

Ellenben zavaró, hogy félistenként járnak-kelnek. Itt visszautalok az előző cikkre: Ő a tipikus 3.pontban taglalt edzőtípus.

Tapasztalatuk és tudásuk a 0-hoz konvergál, és vajon hogy tudnának bárkinek is segíteni az edzésben, felkészülésben, ha nekik is segítségre van szükségük?

A legtöbbjük nem tud felkészülni magától egy bikinis-kurválkodós kategóriába se, általában a pasijuk, vagy egy hozzáértő ír nekik étrendet, és kúrát. De sebaj, legalább szépek, az mindenre mentség.

A probléma, hogy az igazi testépítésen kívül a színpadon nem látni mást, csak fürdőgatyás vonaglást a meleg fiúcskáktól, és farkakat felállító seggrázást a lánykáktól. Elkorcsosult a sport, ezt bátran kijelenthetjük…

A bejegyzés trackback címe:

https://ugainz.blog.hu/api/trackback/id/tr117289157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tonton51 2015.03.22. 10:56:58

Nem hiszem,hogy vitatkozni kellene a cikk szerzőjével,maximálisan igaza van.

Ivita 2015.03.22. 11:08:01

Tetszett a cikk, őszinte, humoros (lehet hogy egyedülálló a humorom, de felnyerítettem egy-két mondaton :D ) és megmondja a frankót (Azoknak legfőképp, akik még egy teljesen más világban élnek és szeretnek mindenkitől meséket hallgatni és el is hinni. Csak egy kis gond van, nem egy mesedélutánban élünk, nem vagyok 4 éves és még nem lövik a pizsit sem. :) ). A blogot követem is és várom a következő cikkeket, a régebbieket már el is olvastam.

Brother Love (törölt) 2015.03.23. 12:50:40

"Ami viszont rettentően dühít, hogy ezek a lányok komoly pénzeket keresnek az állítólagos tudásukkal, ugyanis a legtöbbjük a kurválkodás mellett személyi edzőként keresi meg a betevőre valót." ...

És ez miért dühít téged? Viszonylag jól megfogalmaztad a jelenség okát: "A fiatal lányok általában félnek egy 120 kilós, ijesztő szörnyhöz menni, és ők amúgy se akarnak „túl izmosak lenni, mert ez nem nőies.” Ezért inkább fordulnak a velük egyidős, tapasztalatlan rüfkéhez, mert őt látták az újság címlapján, és készült vele egy 3 oldalas interjú, hogy mennyire keményen küzdött ezért az alakért 4 hónapon keresztül…"

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a személyi edzők nagy része mekkora tajparaszt (igen, a komoly versenyzői múlttal rendelkezők is), sok mindent meg lehet érteni.

Én a személyi edzőt egy eleve felesleges baromságnak tartom, de ez legyen az én bajom. De mit látni, tízből 6-7 esetben (csak hogy jóindulatú legyek)?

Mialatt a vendége edz, az edző a műanyag vályújából zabál, telefonálgat, telefont kaparász, a haverokkal jópofizik, "segítek!" ürüggyel taperolja a kliens csípőjét (ha elég csinos), bunkó, tahó, szexista megjegyzéseket tesz. Néha odaszól, hogy "Na, még tízet!" A szaktudásáról gyakran egy derékba tört testépítő karrier, gyufafej nagyságú aknék a bőrén és az árulkodik, hogy hamisított szarokkal kereskedik a teremben.

Ezek után nem csoda, ha inkább egy nőt választ a laikus.

A.S.True 2015.03.23. 15:55:09

Gratulélnék a szerzőknek, a szép és egyre növekvő látogatottsági
statisztikához! A témaválasztás kiváló és teljesen aktuális.

Nos lehet, nem az én gondolkodásmódom a megfelelő, mégis felvetődik
bennem a kérdés: vajon a Tisztelt Szerző milyen tapasztalatokkal
és eredményekkel rendelkezik e téren? Mennyivel jobb
eredményeket tud felmutatni mint az általa bírált emberek?

"Nos srácok, ha nem vagytok nagyon gazdagok, vagy nincs a
seggetek alatt apuci X6-ja, akkor bizony ez csak hiú ábránd
marad." - Mintha féltékenynek tűnne a mélyen tisztelt Író,
talán kevés a sikerélmény a saját életében? Nem elégedett a
Kedvesével? Miért apucié az az X6? Nem lehet, hogy megdolgozott
érte, esetleg saját megítélése szerint kockáztatott? Nem
szükséges válaszolni, az írásában már megtette.

"Ami viszont rettentően dühít, hogy ezek a lányok komoly
pénzeket keresnek az állítólagos tudásukkal, ugyanis a
legtöbbjük a kurválkodás mellett személyi edzőként keresi meg a
betevőre valót." - Ha jól értem, a magyar "bikinis-picsarázós"
lányok nagy része pénzért szexel, nyilván bizonyíthatóan, hiszen
mást hamisan vádolni bűncselekmény.
Mégis miért dühítő dolog ez? Nem csak csavargyárban lehet
dolgozni vagy Mc'D-ben, hiszen nem nézünk le egyetlen munkát sem!

Egyetlen komolyabb kérdés maradt amire nem adta meg a saját
remekművében a választ: mi a problémája, ami erre a
megnyilvánulásra késztette? Nem elégedett az életével? Esetleg a párkapcsolatával? Vagy anyagi helyzetével? Amíg ilyen formában foglalkozik másokkal, ezekből az opciókból legalább 2 igaz.

Tisztelettel,
A.S.True

Shalev 2015.03.23. 20:40:22

Szerintem ez a cikk szánalmas.Tapasztalatom szerint rengeteg fiatal és zéro sportmúltal rendelkező büdös,szteroidszagù kis pöcs munkàlkodik szemèlyi edzöként.Velük mi a helyzet? Ès minden fiatal ,pàlyakezdö szèp làny kurva? Nem mondod? Mièrt is? Vagy csak szeretnèd? Hàt ez a cikk csak azt hozta ki belölem h ha bmikor is az èletben szemèlyi edzöhöz fordulok, az az általad említett " seggrázó kurva" lesz.. A cikk stílusa önmagáért beszél.Saját magad járatod le és a " sporttársaidat" ...

N Krisztina 2015.03.23. 22:27:39

Van azért ebben igazság is bőven!

Tényleg vannak olyan lányok akik pár hónapja űzik-e tevékenységet és érzik magukban a Jedit pedig messze állnak még a tudásuk (ha van elég) megosztásával.
Shalev?- te úgy érzed magadra ismertél? Nagyon kibújtál.

És ha valaki kurva?-Azzal mi is a gond legyen kúrva aki pénzért szexel NE pedig ribanc akit szó nélkül lehet szopatni-

Bárki bármit mondhat IGAZA VAN AZ ÍRÓNAK a testépítő-edző nem itt kezdődik.

Xitness Fertőszentmiklós 2015.03.24. 14:33:46

Valahol igaz, de ...
A test építés 80%-a az étkezés , mint írta ezt betartják , ami nem hogy nem bűn , de figyelemreméltó !
És tanításhoz nem elég 1-2 éves tapasztalat sem ?? Könyörgöm ez nem egy agy sebészeti munka !!! Ha valakit érdekel és utána olvas lexikálisan 6 hónap alatt is lehet bárkiből személyiedző , ha elhivatott !! Lehet , hogy nem világbajnokot nevel ki egyből , de az életminőségét javíthatja a kliensnek és neki lehet csak ennyi kell ! De ez a cikk úgy tűnt , mintha világbajnokokat nevelő edző éhezik , mert túl nagy a konkurencia és savanyú a szőlő ! Ha az író tényleg akkora "gyúrós" akkor ő is megevett már egy X6-os árát tápba, hogy eredményt érjen el , csak ő így döntött , míg a másik az autó mellett !!!

Gyöngyi Molly (törölt) 2015.04.10. 08:51:38

Szerintem a szerző nincs tisztában azzal, milyen kemény munkát jelent az alakformálás. Akarat és kitartás kell hozzá, nem hullik semmi az ember ölébe...lehet a genetikára hivatkozni de az csak egy kevés része az alakformálásnak. Az oroszlánrész a kitartó és kemény edzés és az egészséges táplálkozás ami nem könnyű... Van ilyen ember és van olyan ember... a túlsúlyos emberek mindig azzal jönnek, hogy nem a külső számít, hanem az ember maga...Ha ez nekik kijár, hogy ne a súlytöbblet miatt ítélkezzenek az emberek, akkor szerintem egy testépítő vagy izmos ember is megérdemli hogy ne a felszín alatt ítélkezzünk, mint ahogy ezt a blog írója teszi.... Minden embert ugyanazon módon kellene megítélni és nem féltékenységből adódó írásokkal szítani a tüzet....

Hatton 2015.04.13. 16:15:36

Teljesen találó a cikk.Páran besértődtek miért nem lehet elsajátítani az "edzősködést" 2 év alatt.Azért kedveseim,mert 2 év 0 sportmúlt után arra sem elég,hogy a saját tested megismerd,nemhogy egy másik emberét.Rengeteget kell látni,és tapasztalni,hogy hatékony tanácsot tudj adni.Persze el lehet küldeni futni is a csórót,meg mondani hogy ne egyen.Ez is egy módszer.A fiúk sem jobbak persze a lányoknál.De ezek a kis szerencsétlen picsák(bár nem csak ők, hanem az idősebbek is)abszolút fogalmatlanul "készülnek" a versenyeikre.Többszörös bajnok(nevet nem írok),tescos pulykamell sonkával diétázott,és arra is nyafogott micsoda pokoli megpróbáltatásai vannak.Felül 0 izom,vagy tónus,szilikon mell persze rávarrva,kerek segg,de az a fajta,ami 25 éves korában szép narancsbőrős lesz.Ma már persze a süllyesztőben van.Fingotok sincs erről a sportról.A versenyre készülő 100 kilós ragyáshátú madár sem jobb jobb,aki meg hallotta hogy ki kell készülni diéta közben,és agresszívnak kell lenni ha hozzá szólnak.Én sem szeretem,de kb 7-8 éve eszem tisztán mindenféle kox nélkül,és télen is le merem dobi a pólót.És ha már lúd,akkor legyen kövér,beszélgetésem a testépítő szövetség egyik nagy szakijával a diétája alatt:kérdezem mennyi ch-n vagy jelenleg?Ő nem tudja,fehérjét sem számol,2 szelet hús "oszt jóva" egy étkezésre.Azért mondom,szar az egész.Respect a kivételeknek!+1:a nap legjobb pillanati mikor kiteszik h miket esznek diéta címszóval:D

Monika Babiak 2015.04.13. 21:21:39

Van ilyen is sajnos...:(

Gergő Peresztegi Nagy 2015.04.14. 03:50:00

Tisztelt Szerkesztő! "Engem azonban az egyáltalán nem érdekel, és nem is idegesít, mivel nem foglalkozom ezzel a komolytalan kategóriával." Ehhez képest igen közönséges és stilisztikai hibákat tartalmazó véleményt fogalmazott meg... Csak egy kérdésem és kérésem maradt nem posztolna önmagáról egy fényképet, hogy jobban segítsünk önképzavaros és elfojtott problémáin:-D?

Kovács Gabriella 2015.04.14. 07:20:39

Szerintem ,kissé féltékeny a cikk irója ..van benne igazság alap ..de a rossz indulat és a dühitő féltékenység rossz indulat jobban dukál a cikkből ,mint maga a tény .

katykóca 2015.04.14. 19:42:08

Hát én pedig ott kezdeném , hogy nem kéne "nemesíteni" a testépítés" kurváit"! Ez nem a nemétől , hanem a felkészültségétől függ egy edzőnek. Nevetségesek, és egyben elkeserítőek a mai trendek , ahol gyorstalpalón képzik a szakembereket. Két hétvége 200000 forint ,és edző vagy. Vajon miért van az, hogy egy szakedzői,ill. testnevelő tanári felkészítés a TF,-en nem 2 hétvége ,hanem 5 év? Azt gondolom ,ha egy testet a kezedbe ad a tulajdonosa , az egyik legnagyobb dolgot bízza rád, az egészségét. Ha nem tudod ,mi hol ered , hol tapad,mit jelent a hormonrendszer,mi a Szentgyörgyi-Krebbs ciklus..vagy a ketózisos állapot ,akkor nem nyúlhatsz bele egy ember életébe,testébe felelősséggel! Valószínűleg két hétvége alatt ezeken nem igazán lehet elsajátítani..
Ne beszéljünk arról ,hogy az edzők akik gyorstaplin végeznek egyfajta edzésmódszer gyakorlatsorát tanulják be,és semmi mást nem tudnak ,csak a "saját szarukat tolják :D TRX-en végzett a vendég azt kapja..pl..
Ha valaki valaha építette a testét,nem biztos , hogy a máséval is gyakorlatozhat.Nem véletlenül alakult ki az a szólás , hogy nem kell ahhoz jó játékosnak lenned hogy te légy a legjobb edző a szakmában!! a jó szakemberek általában nem kiöregedett sportolók,semelyik sportágban sem. Ha egy képzett ember testet akar építeni ,fogyasztani,esetleg tömeget növelni szeretne egy másik emberen,akkor azt több oldalról ,szakmailag megalapozottan teszi.Nem az a lényeg ,hogy szép-e az edzőnő,vagy 50-es karja van e a teremben az edzőfiúnak:DDD Szerintem .

minden nèv foglalt 2015.08.17. 12:37:48

Szia!
Nem tudom kivagy,de imádom amit ìrtál!
Teljesen egyetèrtek vele!Tudod,nekem volt ebben rèszem,èn nem válaltam a versenyt,mert magamnak csinálom,nem másnak,kèt èv múlva más neki futott ès minden ìgy törtènt ès van ahogy Te azt ide leìrtad....
Mögöttem csak 10 èv önálló edzès van,de èn nem èltem a lehetősèggel ès áldom az eszem!

Máté Kubor 2015.12.24. 18:56:19

@Xitness Fertőszentmiklós: "...Könyörgöm ez nem egy agy sebészeti munka !!! Ha valakit érdekel és utána olvas lexikálisan 6 hónap alatt is lehet bárkiből személyiedző , ha elhivatott !!..." Nna, az ilyenek miatt degradálódik egy szakma.

Roan 2016.05.11. 17:32:37

@Xitness Fertőszentmiklós: 6 hónap? Nekem a testépítő edzői tanfolyam kb. ennyi ideig tartott. Az elméletet meg csak-csak meg lehet tanulni ennyi idő alatt, de a gyakorlati tudást megszerezni, ha még nem jártál előtte teremben, édeskevés. Izom-ideg kapcsolat, minimális testtudat kialakulása, edzéstervek-edzéselvek kipróbálása a gyakorlatban, az étkezésről nem is beszélve, ez mind-mind elég sok időt igényel. És az sem hátrány, ha ez a sok tudás nem csak kavarog a fejben, hanem összeáll egy rendszerré, hogy ne olyan legyen az edző, mint az orosztanárból átképzett angoltanár, aki egy leckével jár a tanulók előtt. Abban egyetértek, hogy valóban, ez nem egy atomtudomány, de azért van egy szint, amit illene elérni. A szerencse az, hogy nem a külső vagy a hírnév teszi az edzőt jó edzővé (és ez a többszörös bajnok testépítőkre is igaz, még akkor is, ha ők 10+ évnyi tapasztalattal bírnak). Ha a tudás kevés, akkor csak a hírnév miatt lesznek csak vendégek. Viszont amint kiöregszik a versenyzésből az edzőnk, utána letesztelheti, hogy mit tud önerőből, a fiatal versenyzők ellen :)

MyOpinion 2016.07.12. 07:47:03

1) Nos azért választanak a lányok ilyen csini edzőket, mert azt akarják elérni, ahogy azok kinéznek. Érthető, mert számukra hiteles, hiszen ott az eredmény.

2) Én meg azért nem választom a hozzád hasonlókat, drága Szerző, mert egy büdös, hangoskodó, fontoskodó majom vagy a teremben. Gondolom kopaszra vagy nyírva, van egy kis szoli, meg tetkó a testeden (hogy álatálonstsak). Helyette a nevezett kislány szórakoztat. Nem várok tőle csodát, se szexer, csak némi lelki támaszt, hogy meló után másnap is a teremben legyek. Ja, biztos buzi vagyok azért. Aha, persze.

3) Ezeket a lányokat Ti neveltétek ki. Ilyen pöcsfejek, mint te és a szteroidos, sikertelen, kivénhedt haverjaid. Azért hoztátok létre őket, hogy a zsűriben ülve 1-2 lepippantson titeket, ha már otthon ezt nem kapjátok meg.

TruczaTibor 2018.03.21. 14:24:45

@Tonton51: pont nincs, nagyon kisarkított általánosítás ez
süti beállítások módosítása